· 2 λεπτά ανάγνωσης

Αποστείρωση εξαρτημάτων σίτισης του βρέφους

Bασικά βήματα για την υγεία και την ασφάλεια του μωρού σας.

Bασικά βήματα για την υγεία και την ασφάλεια του μωρού σας.

Η σωστή αποστείρωση των εξαρτημάτων σίτισης είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και ασφάλεια του μωρού σας. Είτε πρόκειται για αντλημένο μητρικό γάλα είτε για γάλα σε σκόνη, η διαδικασία παραμένει ίδια και πρέπει να ακολουθείται σχολαστικά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη καθαριότητα και υγιεινή.

Πλύσιμο χεριών και καθαρισμός επιφανειών

Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία, πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, καθαρίστε τις επιφάνειες εργασίας με σαπούνι και ζεστό νερό για να απομακρύνετε βακτήρια και ρύπους.

Καθαρισμός εξαρτημάτων σίτισης

Πλένετε προσεχτικά με απορρυπαντικό πιάτων, ζεστό νερό και ξεχωριστή βούρτσα όλα τα εξαρτήματα που χρειάζεστε για την προετοιμασία του γεύματος. Ξεπλένετε σχολαστικά! Τα μπουκάλια κι οι πιπίλες πλένονται άμεσα μετά από κάθε χρήση, ώστε να μην απομένουν υπολείμματα γάλακτος.

Αποστείρωση των σκευών

Για την αποστείρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε αποστειρωτή είτε να τα βράσετε σε νερό (Ο βρασμός για 10 λεπτά είναι αρκετός). Μπορείτε να αφήσετε τα σκεύη μέσα στον αποστειρωτή ή την κατσαρόλα μέχρι να τα χρειαστείτε. Στις οδηγίες κάθε αποστειρωτή αναφέρεται πόσο χρόνο μπορούν να παραμείνουν τα αντικείμενα αποστειρωμένα, πριν χρειαστεί να επαναληφθεί η αποστείρωση. Εναλλακτικά, αφήστε τα να στεγνώσουν αναποδογυρισμένα πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

Αποθήκευση των αποστειρωμένων σκευών

Για να διατηρήσετε τα σκεύη καθαρά μετά την αποστείρωση, τοποθετήστε τα στο ψυγείο σε σφραγισμένο δοχείο ή χρησιμοποιήστε πλαστικά σακουλάκια μιας χρήσης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν στην αποφυγή ανάπτυξης μικροβίων και μούχλας.

Χρήση των αποστειρωμένων εξαρτημάτων

Για την ασφάλεια του μωρού σας, χρησιμοποιήστε τα αποθηκευμένα αποστειρωμένα εξαρτήματα εντός 24 ωρών από την αποστείρωση. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζετε ότι τα σκεύη παραμένουν καθαρά και ασφαλή για χρήση.

Πίσω στο Blog
Το ξένο γάλα

Το ξένο γάλα

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τον θηλασμό και το ξένο γάλα για τα βρέφη.